Over Marieke
Ik was er helemaal klaar mee!
Na de zoveelste functie in loondienst, waar ik geen voldoening en waardering voelde, ging het roer om.
Tijd om te gaan doen waar ik mijn ei in kwijt kan. Waar ik plezier in heb, waar ik goed in ben en waarin ik me kan blijven ontwikkelen.
Al toen ik klein was, was ik nieuwsgierig naar de technische dingetjes die het leven leuker en makkelijker kunnen maken.
Ik wist precies hoe ik de videorecorder moest instellen, zodat ik mijn favoriete series kon zien, ook al moest ik eerder naar bed.
Met de computer typte ik mijn eerste Sinterklaasgedichtjes, en later de schoolkrant.
Daar kwam ook mijn perfectionisme al de hoek om kijken… alle puntjes op de i, geen spelfouten, en ook de uitlijning perfect, want anders trekt mijn timmermansoog zo.
Het schilderij aan de muur moet ook waterpas… uiteraard! Anders voel ik me dronken, ook ’s ochtends om half acht aan het ontbijt.
Ook was ik toen al dol op lekker eten en koken. Ik wist precies waar alles stond in de keuken. Hoe de oven werkt. En de keukenmachine.
Wat ik toen nog niet kon vermoeden, was dat mijn voorliefde voor techniek en de opleidingen Hotelmanagement en Logistiek me ook zouden gaan helpen om met meer plezier en gemak in de keuken te staan.

Om fijn te kunnen koken, is het handig als het logistiek allemaal lekker loopt.
Structureren en organiseren dus!
Dat begint met bedenken wat je wilt eten, de juiste ingrediënten in huis halen, een goede mise-en-place (alles alvast schillen, snijden, enzo), en de juiste spullen en apparaten klaarzetten.
Maar vooral een goede tijdsplanning!
Als de voorbereiding goed is, is het uiteindelijke koken van een mooi diner een fluitje van een cent, zeker als je ook handig gebruik maakt van de technische mogelijkheden.
Dan staat dat lekkere gerecht namelijk fijn in die mooie oven en kan ik tussendoor lekker mee aan tafel gaan zitten kletsen met mijn gasten.
En dat er ’s middags even wat mis ging met de saus, en dat ik die opnieuw heb gemaakt… hebben ze lekker niks van meegekregen.
Zij zien alleen de perfect gedekte tafel en de mooie borden!



Dat vind ik zelf ook het fijnste als ik met Patrick lekker uit eten ga.
Het liefst bij een goed restaurant, met zonder menukaart.
Huh? Zonder menukaart? Jup!
Geen keuzestress met 15 voorgerechtjes, 23 hoofdgerechten en 17 veel te lekkere nagerechten…
Maar vertrouwen op de professionals.
Doe maar lekker het menu van de chef!
Afhankelijk van onze honger (oké oké, lekkere trek) kiezen we het aantal gangen, en verder laten we ons verrassen!
We krijgen niets mee van de stress in de keuken.
Of de chef alle ingrediënten die hij zocht heeft kunnen inkopen, of dat ie met het verkeerde been uit bed is gestapt.
Wij proeven alleen het eindresultaat.
De sommelier zorgt voor een lekkere bijpassende wijn bij elk gerechtje, en serveert ons alles met een fijne uitleg en een grote glimlach.
Een heerlijke culinaire avond uit.
Dat is toch ook de beleving die jij wil voor jouw klanten?
Jij vertelt me wat er op het menu komt, en ik zorg achter de schermen dat het lekker wordt, en perfect op een bordje bij jouw klant geserveerd wordt. Wijntje erbij?

Waarom doe ik wat ik doe?
Tijdens en na mijn studies heb ik veel ervaring opgedaan in horeca, bedrijfsleven en vrijwilligerswerk.
Rode draad was altijd het organiseren, structureren en zorgen dat alles áf was. Bloemetje op tafel, kaarsje aan.
Extra check op het projectplan voor het naar de klant ging.
Maar ik had ook vaak dingen op mijn bordje liggen waar ik niet blij van werd.
Waar ik geen voldoening uit haalde.
En ik merkte dat ik mezelf niet verder kon ontwikkelen.
Niet kon doen wat ik écht leuk vind.
Ook wou ik meer vrijheid om mijn eigen tijd in te delen. Met jonge kinderen, en een man die ook ondernemer is, is dat wel zo fijn. Af en toe juist overdag vrij zijn, en ’s avonds lekker knallen.
Daarom ben ik in 2019 gestart als zelfstandig ondernemer en heb me vervolgens gespecialiseerd in het bouwen van Online Leeromgevingen.
Nu zet ik al mijn kwaliteiten en ervaring in om te zorgen dat jij geen omkijken meer hebt naar de technische kant van jouw onderneming.
Dat jij je kunt focussen op jouw eigenlijke werk, en dat je tijd en energie over hebt om lekker te leven!
Ik zorg ervoor dat álles klopt.
Achter de schermen, en op het scherm van jouw klant.
Word ik namelijk zelf ook blij van!


Wat valt er verder nog over mij te vertellen?
Marieke van Eerd, geboren en getogen Oeteldonker, bouwjaar ’85.
Heel gelukkig samen met Patrick.
En met onze zoon Sam, dochter Noa en hond Duke wonen wij in de heerlijke stad ’s-Hertogenbosch.
Tijdens de mooiste dagen van het jaar is Den Bosch beter bekend als Oeteldonk…
Dan ben ik echt even “op vakantie”… mij niet bellen! Behalve om te proosten 😉
Ik ben dol op reizen, naar de zon of een stedentrip.
En op lekker eten…, had je niet gedacht hè!
Middenin de nacht mag je me wakker maken voor een schaal sushi.
Anders moet je me lekker laten slapen!
Verder word ik blij van een goed boek, een dagje Efteling met de kids, of lekker bijkletsen met vriendinnen op het terras.
Maar ook blijf ik steeds weer proberen om te stoppen met nagelbijten en heb ik een allergie voor chilipeper en moodboards.
En nu is het jouw beurt!
Ik heb je een heleboel over mij verteld, maar ik ben ook erg benieuwd.
Wat is jouw verhaal? Wat maakt dat je het mijne tot hier hebt gelezen? Waar herken je jezelf in?
Deel het met me in het formulier hieronder. Ik reageer op werkdagen binnen 48 uur.