Over Marieke

Quad left 1/3 Sacral Generator.

Een enthousiaste, energieke onderzoeker, die leert door te experimenteren. Dol op mijn gezin, de heerlijke stad ’s-Hertogenbosch en lekker eten.
Ga voor eerlijkheid, praktisch, resultaat en vrijheid.

Klaar mee
Ik was er helemaal klaar mee!

Na de zoveelste functie in loondienst, waar ik geen voldoening en waardering voelde, ging ik aan de slag als ondernemer… Eerst als VA, maar ook de labels tekstschrijver, technisch VA en Online leeromgeving-expert plakte ik op mezelf. Echt blij werd ik er alleen niet van. Businesscoach trajecten gevolgd, keurig gedaan wat de juf zei, door alle hoepeltjes gesprongen… en onderweg mezelf verloren.

Tijd om het roer echt om te gooien. Tijd om te gaan doen waar ik helemaal enthousiast van word. Waar ik plezier in heb, waar ik goed in ben en waarin ik me kan blijven ontwikkelen.

Don’t cling to a mistake,
just because you spent a lot of time making it

Begin 2022 kwam ik voor het eerst in aanraking met Human Design.

Het bleek één grote bron van herkenning. Werkelijk… hoe kon mijn zijn, mijn voelen, mijn manier van denken, zo uit een systeem komen rollen? Hoe dan?!

Vol enthousiasme dook ik in mijn eigen chart, en vervolgens ook in die van mijn gezinsleden en vrienden. Boeken en persoonlijke gidsen werden besteld, Google uitgepluisd, en een heleboel Instagram-accounts gaven me steeds meer kennis over en bewustwording van mijn eigen Human Design.

Ondertussen bleef ik zakelijk hangen in het web van gratis weggevers, marketingcursussen en businesscoaches. En na verloop van tijd dacht ik écht…maar nu staat er iets goeds! Website gebouwd en de lucht in, Instagram-sjablonen gemaakt… Kom maar op! Ik had het helemaal uitgedacht.

Dacht… je leest het goed… wéér allemaal keurig met mijn koppie bedacht. Het écht voelen… nope! En dus kwam ik niet in beweging… Was er geen flow… En vooral, voelde ik mijn energie weglekken.
Ik kreeg een flink griepvirus te pakken, en lag vervolgens anderhalve maand in mijn bed. Compleet leeg.

In de tussentijd had ik ook de Human Design gidsen binnen… Over mezelf, manlief, de kids, onze relatie, en die over mijn business… En toen ik die eindelijk ging lezen, drukten ze me met de neus op de feiten…

Bodygraph Marieke

There is no such thing as failure,
only discovery

Carnaval in Oeteldonk 2023
Ik ben een generator met sacrale autoriteit.

Kort gezegd betekent dat dat mijn onderbuikgevoel me de weg wijst. Het vertelt me de hele dag waar ik blij van word, waar ik energie voor heb en waar ik energie van krijg.

Stel mij een gesloten vraag, en mijn onderbuik geeft mijn eerlijke antwoord… een seconde later kan mijn hoofd wel zomaar iets anders bedacht hebben, maar daar moet ik dus eigenlijk gewoon niet naar luisteren.
Je ziet mijn uitdaging 😜

Alles waar ik enthousiast van word, daar mag ik voor gaan… en alles waar ik niet enthousiast van word, dus lekker loslaten.

Want als ik mijn sacraal voed met de dingen waar ik blij van word, is het een eindeloze bron van energie.

Maar ik had jarenlang niet naar m’n onderbuik geluisterd… Snapte ik ineens die twee burn-outs…

Carnaval stond voor de deur, en hoewel ik maar mondjesmaat het feestgedruis in kon duiken, zette het mijn sacraal weer aan… Ik laadde op… Letterlijk!

Waar anderen soms denken, “carnaval is alleen maar zuipen…” kwam ik weer tot mezelf. Ik had plezier, kreeg energie van de muziek om me heen, werd enthousiast van het Oeteldonkse gevoel aan mijn kinderen meegeven, was blij om iedereen weer te zien. En zo werkt dat voor een generator…

Doe waar je blij van wordt, en je krijgt er energie van. Dat bleek…

If it’s not a “HELL YES”,
it’s a no

Maar hoe dan verder als ondernemer?

Ik stapte in een Human Design Business coaching traject… Toch weer een coach dus… maar niet de geijkte met de marketingtrucs en hoepeltjes…
Aan de hand van mijn Human Design chart zijn we gaan kijken naar wie ik ben, waar ik blij van word, waar mijn talenten liggen en hoe ik dat alles zakelijk zou kunnen inzetten…

”Laat de gedachte los dat je jouw business op een bepaalde manier vorm moet geven. Kijk niet teveel naar wat anderen doen, maar doe wat voor jou goed voelt.”

NOW WE’RE TALKING!

Mijn vertrouwen en interesse in Human Design was er al en ik wou ontzettend graag uit deze eindeloze vicieuze cirkel. Dat lukte… Ik kreeg inzicht in mezelf en mijn kwaliteiten, die eigenlijk best wel kloppen met wat ik in mijn studies en werk allemaal heb geleerd en gedaan.

Tijdens mijn studies Hotelmanagement en Logistiek ging ik persoonlijk vooral aan op concepten uitdenken, organiseren, structureren en plannen. En tijdens mijn loopbaan werkte ik in de horeca, bij evenementen, als projectmanager bij softwarebedrijven en als planner. Waarom dat bij me past, komt ook in mijn Human Design chart duidelijk naar voren.
Zo ver zat ik er dus niet eens van af, maar het klikte gewoon net niet.

Hoe verder als ondernemer?
Voldoening

Terwijl ik met mijn eigen traject bezig was, verdiepte ik me ook steeds meer in het systeem van Human Design zelf. Daar ging ik ook helemaal op aan! Écht AAN!

Voor mijn eigen traject pluisde ik mijn gidsen van voor naar achter en weer terug helemaal uit.
Als een ware eerste lijn, duik ik dan ook meteen weer dieper in alle andere informatie die ik erover kan vinden. Hoe zou dat zitten bij die en die? Zou die vriendin deze eigenschap ook in haar chart hebben? Heeft zoonlief andere behoeften dan zijn zusje?
Goh… bespeur ik hier nu enthousiasme, Mariek?

Steeds meer ontstond er het gevoel van, misschien moet ik hier iets meer mee doen?
In de tussentijd ontdekte ik nog meer kennis en tools om een HD-chart volledig te doorgronden en te combineren met coaching. Ideaal voor mijn 1/3 profiel, want anders zou ik eindeloos blijven onderzoeken (1e lijn), maar nooit gaan experimenteren/oefenen (3e lijn).

En toen ineens was het net als zo’n enorme duizend-stukjes-puzzel, waar je heel lang alleen de randjes hebt liggen en de rest een rommel lijkt… Maar dan beginnen plotseling de puzzelstukjes in elkaar te vallen… en ontstaat het totale plaatje.

Dat geeft zo’n enorme voldoening!!

Een pad ontstaat door erop te lopen

Waarom doe ik wat ik doe?

Tijdens en na mijn studies heb ik veel ervaring opgedaan in horeca, bedrijfsleven en vrijwilligerswerk.
Rode draad was altijd het organiseren, structureren en zorgen dat de timing klopt. Draaiboek maken, iedereen op de juiste plaats, muziekje aan.
Perfectionisme is my middle name… niet zo gek als ik naar mijn eerste lijn kijk…

Maar ik had ook vaak dingen op mijn bordje liggen waar ik niet blij van werd.
Waar ik geen voldoening uit haalde (en voldoening is nu juist het teken voor mij als Generator dat ik op het goede pad zit.).
En ik merkte dat ik mezelf niet verder kon ontwikkelen… (daar is die eerste lijn ook weer…) Niet kon doen wat ik écht leuk vind.

Ook wou ik meer vrijheid om mijn eigen tijd in te delen. Met jonge kinderen, en een man die ook ondernemer is, is dat wel zo fijn. Af en toe juist overdag vrij zijn, en ’s avonds lekker knallen.

Daarom combineer ik nu mijn eigen kennis, kwaliteiten en jarenlange ervaringen met mijn enthousiasme en interesse in Human Design en help ik jou als ondernemer om lekkerder te kunnen werken, zodat je tijd en energie over hebt om lekker te leven!

Over Marieke - Waarom doe ik wat ik doe?
Over Marieke - Stedentrip

Nog wat weetjes over mij…

Marieke van Eerd, geboren en getogen Oeteldonker, bouwjaar ’85.

Heel gelukkig samen met Patrick.
En met onze zoon Sam, dochter Noa en hond Duke wonen wij in de heerlijke stad ’s-Hertogenbosch.

Tijdens de mooiste dagen van het jaar is Den Bosch beter bekend als Oeteldonk…
Dan ben ik echt even “op vakantie”… mij niet bellen! Behalve om te proosten 😉

Ik ben dol op reizen, naar de zon of een stedentrip.
En ik hou ontzettend van dansen, muziek en lekker eten
’s Nachts mag je me alleen wakker maken voor een schaal sushi.
Anders moet je me lekker laten slapen!

Verder word ik blij van een goed boek, een dagje Efteling met de kids, of lekker bijkletsen met vriendinnen op het terras.

Maar ook blijf ik steeds weer proberen om te stoppen met nagelbijten en heb ik een allergie voor chilipeper en moodboards.